De inhoud van een hardcover boek

De inhoud van een hardcover boek betekent voor de meeste mensen letterlijk 'de inhoud'. Voor een drukkerij betekent dat echter vooral ook 'het boekblok'. Het blok van papier waarop de feitelijke inhoud in de vorm van tekst en beeld gedrukt staat.

hardcover boek - kies een papiersoort en papierkwaliteit die voor u het meest geschikt is. Prijs en Materiaal kunnen vaak goed samengaan. Wij kennen de markt en geven u graag professioneel advies.


Het boekblok wordt opgebouwd uit een stapel papieren vellen. Deze zijn middels een binding (het boekbinden) aan elkaar verbonden door middel van (meestal) lijm en garen. De wijze van boekbinden is dan ook één van die belangrijke keuzes die je moet maken bij het drukken van een hardcover boek.

Het papier waarvan je gebruik maakt geeft niet alleen je tekst en beeld weer. Het papier kent een bepaalde graad van witheid óf zelfs een kleur. Ook kent het papier een structuur. Vaak zie je die structuur niet of valt het je op het eerste gezicht niet eens op, maar ieder papier heeft een structuur. Vaak heel fijntjes, soms iets grover. Dit wordt gerealiseerd door de technische samenstelling van het papier. We noemen dit tesamen: De papiersoort.

Diverse fabrikanten leveren papier in Europa. De papierfabrieken. Deze papierfabrieken hebben diverse merken papier. Aan de hand van de merk-naam kunnen wij (en u) het papier duidelijk onderscheiden. Binnen een papier merk bestaan er dan diverse papier soorten.

De dikte van het papier duiden we aan in grammage. Het gewicht per vierkante meter van een vel papier, ongeacht de dikte van het vel. 

Het is dus inderdaad een interessant onderwerp. Het boek-blok en het daarmee samengaande papier. Wij hebben ruimschoots ervaring én wij kunnen u met advies van dienst zijn om een juiste keuze te maken.

Neem contact op voor advies!
of doe hier je aanvraag voor het drukken van een hardcover boek.


Uiteraard heb je de bulk soorten, papiersoorten voor offset drukwerk die heel vaak gebruikt worden. Deze worden vaak standaard-papier genoemd en liggen meestal bij de drukkerij of bij de groothandel die de drukkerij bedient op voorraad.


Foto op deze pagina: Hardcover boek voor KWV Maasbree 2022.